Skip links

LARS DANIELSSON & PAOLO FRESU (Suedia, Italia)

#garanajazz2019

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Summerwind


Lars Danielsson – contrabas
Paolo Fresu – trompetă


Două personalități ale jazzului mondial se întâlnesc pentru prima oară pentru a crea împreună atmosferă și culoare, profunzime și o paletă bogată de emoții prin intermediul instrumentelor lor. Contrabasistul Lars Danielsson și trompetistul Paolo Fresu au inițiat această întâlnire sub titulatura Summerwind. Melodii simple, pe alocuri amuzante, tonuri strălucitoare, precum și un spațiu lăsat deschis pentru imaginație și căutări proprii sunt atributele care fac din acest proiect un eveniment pentru orice iubitor de jazz.

Albumul Summerwind a fost înregistrat la ACT Music, în 2018, și reprezintă primul proiect de studio comun al celor doi muzicieni. Pe lângă piese compuse special pentru acest duo de către ambii muzicieni, „Summerwind” oferă interpretări ale unor piese bine-cunoscute, cum ar fi o cantată a lui Bach sau un cântec folcloric suedez.

„Îmi place felul în care cântă Paolo, este spiritual, iar sunetul lui este unic. Mă face să improvizez într-un mod cu totul nou „, mărturisește Lars Danielsson despre partenerul său.

Lars Danielsson are o carte de vizită impresionantă: a cântat alături de John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Charles Lloyd, Leszek Możdżer, Cæcilie Norby, Tigran Hamasyan, Magnus Öström, Arve Henriksen, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær și mulți alții. Pe de altă parte, Paolo Fresu este unul dintre cei mai prolifici trompetiști din jazzul contemporan și una dintre vocile unice, distinctive ale lumii muzicale. A cântat cu muzicieni din toată lumea, combinând jazzul cu ritmuri latine, percuții africane sau rap, a compus muzică pentru teatru, dans, radio, televiziune și film. Discografia lui se ridică la peste 130 de titluri, fiind invitat să contribuie la numeroase și variate proiecte.