Emil Bîzgă – trumpet
Marius Vernescu – piano
Cătălin Milea – saxophone
Iulian Nicolau – percution
“Emil Bîzgă este unul dintre cei mai originali și dinamici trompetiști care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii. Îmbinarea dintre muzica populară românească și jazz este irezistibilă. Cred că Emil este pe cale să se transforme într-un star al muzicii și în mod categoric va influența generațiile viitoare de trompetiști”. (Jack Kleinsinger— Highlights în Jazz, NY).
Emil Bîzgă (n. 1971, Iași) este considerat unul dintre cei mai buni trompetiști români. A urmat studiile muzicale la Conservatorul din București. A studiat trompeta clasică la Malmö, în Suedia, apoi trompeta de jazz la Hanovra, în Germania, dar și la Universitatea Rutgers din New Jersey. În Statele Unite a colaborat cu muzicieni de renume, ca Hakan Hardenberger și Wynton Marsalis, care l-au influențat în dezvoltarea stilului și tehnicii interpretative. Valoarea artistică i-a fost apreciată în numeroase concursuri internaționale de gen, fiind recompensat cu premii importante. A cântat alături de Orchestra Niedersachen Jazz, Bucharest Radio Big Band sau Opera din Hanovra, cu personalități ca Vladimir Cosma sau Tonny Bennett. S-a afirmat în numeroase festivaluri din țară sau din străinătate, la Festivalul de Jazz Richard Oschanitzky, ZeitTon Festival, Festivalul Miles Davis sau Festivalul de Jazz de la Montreux. Albumul înregistrat în 2014, Acacia Flower, a fost extrem de bine primit de public și de criticii de specialitate. Muzicianul îmbină muzică clasică, jazz și folclor balcanic în compozițiile sale și are o voce distinctă în jazz-ul modern.
Marius Vernescu (n. 1972, București) este câștigătorul Marelui Premiu de la Montreux din 2002. Absolvent al Liceul de Muzică „Dinu Lipatti”, a devenit student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti timp de doi ani, apoi și-a continuat studiile la Academia de Jazz din Hanovra, Germania. A colaborat cu Garbis Dedeian, Tudy Zaharescu, Anca Parghel sau Emil Soumah. A participat la festivaluri de jazz din Sibiu, Braşov, Iaşi, Costineşti şi Timişoara, dar şi din Grecia, Italia, Austria sau Ungaria. Marius Vernescu a susținut numeroase concerte cu Funk Jazz Group și Aqua. CD-ul Jazz for friends, lansat de Softrecords, conține opt piese înregistrate în concerte la Viena, Hamburg și București, în varianta trio sau solo, alături de Vlaicu Golcea şi Tudy Zaharescu.
Cătălin Milea şi-a început studiile de specialitate la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, apoi le-a continuat în Olanda, la Prins Claus Conservatoire şi la Hague Royal Conservatory. Este unul dintre cei mai activi şi mai apreciaţi muzicieni de jazz ai generaţiei sale, atât ca interpret, cât şi în calitate de compozitor. Creativitatea și vocea unică a saxofonului său sunt motivele pentru care îl vom regăsi pe Cătălin Milea în numeroase colaborări, proiecte, concerte. A cântat cu Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Anca Parghel, Johnny Răducanu, George Dumitriu, Luiza Zan și mulți alții.