Skip links

Emy Drăgoi Group
(România)

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Adrian Flautistu – contrabas;
Emy Drăgoi – acordeon;
Alex Man – chitară;
Lucian Maxim – percuție


Emy Drăgoi revine pe scena Gărâna Jazz Festival după ce acum 8 ani a cucerit publicul din Poiana Lupului. Emy Drăgoi este un acordeonist român ce și-a câștigat deja celebritatea în Europa. În 2005 a fost desemnat acordeonistul anului în Franţa. Cariera sa muzicală se desfăşoară în principal în România şi Franţa.

La 20 de ani s-a hotărăt să se stabilească în Franţa, unde a intrat în orchestra Philippe Lobel. Tot atunci a început să studieze pianul la Academia de Jazz Bill Evans din Paris. Aici a întâlnit artişti ce îi vor marca evoluţia artistică: Richard Galliano, Marcel Azzola şi Didier Lackwood.

A înregistrat primul său album “Accordeon Steeple” cu pianistul Antoine Hervier, oferind o interesantă combinaţie între muzică clasică şi jazz. Cel de-al doilea album – „La balade pour Claudia”- a fost integral consacrat jazzului. Vom regăsi pe acest album armoniile caracteristice lui Bill Evans, ţesăturile contrapunctice învăţate de la Charlie Parker, swing-ul reprezentativ pentru Grapelli, precum şi compoziţii proprii, originale. Al treilea album, “Etnofonia”, este o incursiune jazz în repertoriul Mariei Tănase.

Emy Drăgoi a iniţiat în paralel mai multe proiecte muzicale, cu care se prezintă pe scenele româneşti sau franceze: Acordeon Jazz (cu repertoriul Mariei Tănase), Jazz Hot Club România, Etno-Fonia, Quartet “Swing de Paris”, Cine-Acordeon, Magic Național (un spectacol-concert la Teatrul Național din București).