Skip links

Program GJF – duminică, 15 iulie 2018

BISERICA CATOLICĂ VĂLIUG, 11:00

Teodor Pop (România)

– pian solo-

Teodor Pop este deja foarte bine cunoscut publicului român de jazz pentru activitatea sa ca lider al formației timișorene JazzyBIT. Teodor s-a născut în Oradea și a început studiul pianului de foarte tânăr, de la 4 ani. Până la 14 ani urmează o educație muzicală clasică. Însă pasiunea pentru jazz îl determină să se înscrie în cadrul Școlii populare de Artă “Francisc Hubic” (Oradea) pe care o va absolvi cu rezultate deosebite. În 2002 se stabilește în Timișoara și participă activ pe scena locală de jazz și blues, cântând în “Timișoara Big Band” și în “Blues Project”. În 2004 câștigă premiul pentru cel mai bun pianist în cadrul concursului memorial “Iuliu Merca” din Cluj. În 2011 pune bazele trioului JazzyBIT, cântând la pian și la orga Hammond alături de Mihai Moldoveanu la bas și bateristul Szabó Csongor-Zsolt. Trioul participă la numeroase festivaluri de jazz din țară, printre care și Gărâna Jazz Festival și Timișoara Jazz Festival, dar și la festivaluri peste hotare. În paralel cu activitatea din JazzyBIT, Teodor Pop susține concerte de pian solo.

HANUL LA RĂSCRUCE, GĂRÂNA, 14:00

Horea Crișovan Acoustic Trip (România)

Horea Crișovan este un oaspete mai vechi și drag al festivalului. Anul acesta va susține un concert în duet cu percuționistul Florin Cvașa, pe scena de la Hanul La Răscruce.

Proiectul lor, Horea Crișovan Acoustic Trip, conține piese de pe albumul “My Real Trip” (lansat în 2015), dar și multe compoziții noi.

“Eleganța discretă și fina virtuozitate, cu care Horea Crișovan ne face să-l urmăm în frumoasa lui călătorie, iscă de la bun început o stare de visare care, la fel ca toate visele repetabile, are șanse mari să creeze dependență” (Adriana Cârcu, din JazzStories, despre albumul “My Real Trip”)

Horea Crișovan – chitară

Florin Cvașa – percuție

Horea Crisovan

Alex Calancea Band (Moldova)

Alex Calancea Band se autodefinește ca un grup de fuziune între groove-urile de Drum’n’Bass și pasaje clasice de jazz, un amestec de folclor urban distorsionat și improvizație. Virtuozitatea muzicienilor este îmbogățită de pasiunea pe care o pun în interpretare. Au cântat cu cele mai valoroase voci din Basarabia, cum ar fi Orchestra “Lăutarii” sau Orchestra Fraților Advahov.

Alex Calancea – chitară bas

Nicolai Russu – baterie

Sergiu Vatavu – chitară

Serghei Ivanov – keyboards

Alex Calancea

POIANA LUPULUI, 18:00

Stefano Battaglia Trio (Italia)

După concertul extraordinar găzduit de Gărâna Jazz Festival acum 3 ani, organizatorii propun publicului o altă întîlnire specială cu Stefano Battaglia Trio. Pianistul Stefano Battaglia, contrabasistul Salvatore Maiore și bateristul Roberto Dani reușesc să ofere ascultătorilor prezenți la concertele lor o experiență intensă și complexă, greu de șters dintre amintiri. Aceștia par să construiască, de la un concert la altul, un limbaj doar al lor, marcat de o amprentă emoțională puternică și o stilistică originală.

Stefano Battaglia – pian

Salvatore Maiore – bas

Roberto Dani – tobe

Rymden: Bugge Wesseltoft, Dan Berglund, Magnus Öström (Norvegia / Suedia)

Un nou super-grup și-a făcut apariția pe scena mondială de jazz. Trei stele ale jazzului scandinav – pianistul norvegian Bugge Wesseltoft și suedezii Dan Berglund la contrabas și Magnus Öström la baterie – au pus de curând bazele unui trio de excepție. Gărâna Jazz Festival are bucuria de a găzdui unul dintre primele concerte ale trioului Rymden.

Bugge Wesseltoft – pian, keyboards
Dan Berglund – bas
Magnus Öström – tobe

 

Ekalavya (India)

Proiectul 100% indian Ekalavya va reprezenta un eveniment inedit pe scena mare a festivalului. Violonistul indian Abhijith PS Nair împreună cu noua stea a Indiei, tânăra basistă Mohini Dey, vor aduce pe scenă culorile Indiei și poveștile sale. Vor mixa funk jazz, world music și muzică clasică carnatică, din sudul Indiei, într-un show electrizant, infuzat cu armonii orientale. Cei doi reprezentanți de seamă ai noului val indian în muzica de jazz vor fi însoțiți de muzicienii Sandeep Mohan, Joe Johnson și Arun Roop.

 Abhijith PS Nair – vioară

Mohini Dey – electric bass

Sandeep Mohan – chitară electrică

Joe Johnson – keyboards

Arun Roop – baterie

Sly & Robbie with Nils Petter Molvær, Eivind Aarset, Vladislav Delay (Jamaica, Norvegia, Finlanda)

Stanley Clarke Band (S.U.A.)

Cu 40 de ani de carieră, 4 premii Grammy, peste 20 de albume solo şi zeci de albume în calitate de co-lider şi sideman, Stanley Clarke a cucerit de mult timp titlul râvnit de “legendă vie” printre muzicienii de jazz. Stanley Clarke a revoluționat tehnica de a cânta la bas, transformându-l, dintr-un instrument de suport, într-un instrument solo complet.

Revine anul acesta pe scena Gărâna Jazz Festival alături de tineri muzicieni de excepție – Beka Gochiashvili la pian, Cameron Graves la keyboards și voce, Shariq Tucker la tobe și Salar Nader la tabla.

Stanley Clarke – upright bass/electric bass;

Beka Gochiashvili – pian / keyboards;

Cameron Graves- keyboards, voce

Shariq Tucker – baterie

Salar Nader – tabla

Bilete
Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, acestea vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.