Skip links

Cu mașina

Este cea mai simplă metodă de a ajunge. Din orice colţ al ţării vii, trebuie să ajungi la Reşiţa sau la Slatina Timiş. De aici începi urcarea spre Gărâna. Ambele drumuri, cu serpentine, sunt superbe, printre păduri şi cu panorame deosebite.

Cum ajungi
la GJF 2024

Cu trenul

Trenul te poate aduce până la Reșița sau Caransebeș (există tren direct dinspre București sau Timișoara). De aici poți ajunge la Văliug sau la Gărâna cu un microbuz ori cu varianta car-pooling planificată în avans.

Cu avionul

Poți alege un zbor până la Timișoara (aeroportul se află la o distanță de 140 de km de locul festivalului). Aeroportul din Budapesta (433 km până la Gărâna) sau cel din Belgrad (254 km până la Gărâna) sunt de asemenea opţiuni de luat în calcul.

În timpul festivalului, drumurile de acces și locurile de parcare sunt foarte aglomerate.

Prin urmare, vă sfătuim să vă lăsați mașina la hotel/locația de camping.

ACCESIBILITATE

Știm cât de importantă este accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități, de aceea muncim mult in fiecare an sa facem Gărâna Jazz Festival cât se poate de accesibil.

Persoanele cu dizabilități au acces gratuit la Gărâna Jazz Festival. Pentru a beneficia de accesul gratuit puteți să intrați în contact cu noi pe adresa info@garana-jazz.ro, sau, puteți să veniți cu certificatul de dizabilitate direct la festival si veți beneficia de intrarea gratuită pentru dumneavostra si 1 insotitor.

ORE DE DESCHIDERE

Scena Principala (Poiana Lupului) Ușile se deschid în fiecare zi la ora 17:30.

Scena Experimentală (Biserica Catolică Văliug) Porțile se deschid vineri, sâmbătă și duminică la ora 10:30.

ARTICOLE PERMISE

- Scaunele pliante și pernele pliabile sunt permise (doar la scena principală)
- Umbrele
- Rucsacuri și bagaje
- Sticle de apă reutilizabile, goale. din metal sau plastic
- Aparate foto și camere video profesionale
- Medicamente cu prescripție medicală (inclusiv insulină)
- Animale de companie* (în lesă)
- Powerbanks/pachete cu baterii pentru încărcarea telefoanelor mobile, binocluri, cremă de protecție solară, ventilatoare de mână pe baterii, pompe de sân

*Vă rugăm să rețineți că, în cazul în care câinele dvs. nu este ținut în lesă sau devine agresiv sau agitat, ne rezervăm dreptul de a lua măsuri, inclusiv restricționarea accesului câinelui și al proprietarului în incinta festivalului.

ARTICOLE NEPERMISE

- Droguri
- Arme și lanțuri (cu excepția celor atașate la pantaloni și a bijuteriilor) sau orice alte obiecte care pot fi folosite ca arme sau pentru a provoca perturbări.
- Cuțite cu o lamă care măsoară mai mult de 6 cm (2,36 inci)
- Alcool (cu excepția cazului în care este cumpărat de la festival)
- Difuzoare mari, amplificatoare sau sisteme de sunet.

Vă rugăm să rețineți: obiectele care nu sunt permise înăuntru nu vor fi protejate pentru dumneavoastră. Vă sfătuim să nu aduceți bunuri inutile sau de valoare.

MEDICAL, INFO

Corturile Medical și Info & Welfare sunt amplasate în zona principală a festivalului, la aproximativ 10 metri de intrarea principală.Echipa medicală funcționează de la ora 17:00 până la ora 3:00 dimineața, pe toată durata festivalului. Punctul de informare va fi deschis în timpul programului standard de funcționare. Ambele sunt acolo pentru a vă ajuta cu orice problemă pe care o puteți avea.

Brățările de identificare pentru copii pot fi ridicate aici. Acestea sunt destinate părinților care doresc să își scrie datele de contact pe o brățară în cazul în care sunt separați de copilul lor.

BINE DE ȘTIUT

Sunt magazine prin preajmă?

Da, există un mic magazin în Gărâna și unul mai mare în satul Văliug (16 km).

Există farmacii în jur?

Din păcate nu, singura opțiune este să vă deplasați la Reșița sau Caransebeș. Pentru urgențe puteți apela la echipa de ambulanță situată lângă Scena Principală.

Pot să-mi încarc telefonul?

Da, veți găsi puncte de încărcare în interiorul zonei Festivalului (Scena principală).

Food Court

Vegan/vegetarian sau nu, partenerii noștri vor avea mare grijă de tine. (Scena principală și Scena experimentală)

Parcare

Există o zonă de parcare în apropierea festivalului, dar nu vă putem garanta că veți găsi un loc. Prin urmare, vă sfătuim să vă lăsați mașina la hotel / locația de camping.

ALCOOL ȘI FUMAT

La Gărâna Jazz Festival, vizitatorii minori (< 18 ani) nu au voie să cumpere și/sau să consume băuturi alcoolice. Deasemenea, vizitatorilor de 18 ani și peste nu le este permis să transmită băuturi alcoolice vizitatorilor minori. Contravenienții vor primi un avertisment prima dată, dar vor fi scoși din incinta festivalului după o a doua abatere.

La cererea organizatorilor, a personalului de securitate și a altor membri ai personalului, veți prezenta actul de identitate, astfel încât vârsta dvs. să poată fi stabilită.

În cadrul festivalului fumatul este permis doar în aer liber. În clădiri și sub copertine, fumatul nu este permis. Vizitatorii sub 18 ani nu au voie să cumpere țigări la Gărâna Jazz Festival.

CAMPARE

Puteți experimenta dormitul în cort în campingul situat lângă scena principală sau lângă lacul Trei Ape.
Contact pentru camping: +40730 632 158 / link)

COPII

Copiii sub 14 ani au acces gratuit la festival, cu condiția să fie însoțiți de părinți/tutore care dețin un abonament valabil pentru festival sau un bilet de o zi.

Este la latitudinea părinților/tutorelui să stabilească dacă festivalul este potrivit pentru copiii lor. Dorim să subliniem importanța unei bune protecții auditive, în special pentru tinerii noștri vizitatori. La evenimentele muzicale, nivelul de zgomot este de obicei mai mare de 80 dB. Pentru bebeluși, recomandăm cu insistență folosirea căștilor pentru urechi.

LOCUL FESTIVALULUI

Festivalul se desfășoară în aer liber, pe un teren verde. Terenul este, în general, plat și accesibil. Cu toate acestea, vă rugăm să luați în considerare faptul că, așa cum este natura unui teren viran, terenul poate fi denivelat, iar condițiile căilor de access pot fi afectate de vreme și de prezența unui număr mare de persoane.Vă rugăm să purtați încălțăminte adecvată și să aveți grijă în zonele în care terenul este denivelat sau a fost afectat de condițiile meteorologice nefavorabile.

Parcul Național Semenic

are o suprafață de 36.051 ha și este situat în sud-vestul României, în centrul județului Caraș-Severin, în zona de nord a Munților Aninei și în zona de est a Munților Semenic. Parcul se întinde pe două unități montane total diferite din punct de vedere geomorfologic și hidrologic și adăpostește o mare diversitate de floră și faună. Munții Semenic sunt alcătuiți din roci metamorfice, magmatice bine împădurite, cu pante relativ ușoare, fiind sursa unei mari părți a râurilor importante din Banat. Altitudinea maximă este de 1446,9 în Vf. Gozna. (link)

Gărâna,

după numele german Wolfsberg, este un sat înfiinţat de colonişti germani, numiţi pemi, veniţi din Boemia (de pe teritoriul Cehiei de astăzi) pe la 1800. Pemii erau oameni ai muntelui şi atunci când s-au stabilit în noua patrie, au căutat tot locuri muntoase, trăind izolaţi de comunităţile române. Satul este aşezat într-un decor de vis, cu munţi, păduri, ape, linişte şi aer curat. La poalele satului se află lacul de acumulare Trei Ape, pe malurile căruia se poate campa la umbra pinilor. În apropiere se află muntele Semenic (Vf. Gozna) și satul Brebu (Weidenthal).Gărâna se află în Banatul Montan, pe Terra Banatica (vezi: Via Transilvanica)

FLOOR MAP