Skip links

TROMPETRE

#garanajazz2016

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Petrică Ionuțescu – trumpet
Artur Balogh – bass
Gabriel Almasi – guitar, electronics
Sergiu Catana – percussion
Alin Constantin (K-lu) – electronics
Marian Ciuma – sound design
Utu Pascu – sound


Apărut inițial ca un proiect solo, muzicianului Petre Ionuțescu i s-au alăturat pe parcurs mai mulți artiști și prieteni dragi, conceptul proiectului devenind, astfel, TROMPETRE cu PRIETENÍI.

Componența proiectului, care se va defășura pe scena festivalului de la Biserica Catolică din Văliug, este: Petre Ionuțescu la trompetă, fluier, caval, tilincă, Gabriel Almași la chitară și electronice, Sergiu Cătană la instrumente de percuție, Arthur Balogh la contrabas, Marian Ciuma, în calitate de pictor și sound designer, și DJ K-lu.

Piesele sunt compoziții originale, toate având ca punct de inspirație natura, într-o multitudine de manifestări. Stilul este ambiental, eclectic experimental, cu pete de culoare autohtone. Între pereții vechi ai bisericii, concertul va fi un eveniment acustic deosebit, iar atmosfera una specială, pentru că Trompetre și Prietenii vor călăuzi spectatorii pe tărâmuri de poveste, muzical-magice.

Trompetist, muzician și producător, Petre Ionuțescu este membru fondator al formațiilor Funky Growl, Blazzaj și fondator al Asociației Romanian Brass Society. Este supranumit și “the master of traditional wind instruments”. A colaborat cu nume importante de pe scena românească, precum Alexandrina, Thy Veils, Subcarpați sau Negura Bunget. În luna martie a acestui an, Petre Ionuțescu a lansat ultimul său album, Maria Radna Live.