Skip links

Benny Rietveld Ensemble feat. Marcel Moldovan (Olanda, S.U.A, România)

#garanajazz2018

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Benny Rietveld (n. 1959, Utrecht, Olanda) este unul dintre cei mai prolifici basişti moderni, posesor al unei impresionante cărţi de vizită: deține 8 premii Grammy, din 9 nominalizări, ca basist, autor de muzică de film şi producător muzical. S-a născut în Olanda, în Utrecht, dar a crescut în Hawaii, pe Insula Oahu. John Lee Hooker, Bonnie Hayes, Herbie Hancock sunt printre marii muzicieni ai lumii cu care a cântat. În 2001 își lansează primul său album solo – The Mystery of Faith.

Alicyn Yaffee face parte din noua generație a muzicienilor de jazz, talentați și inspirați, din California de Nord. Stabilită în New York, și-a lansat albumul de debut, „Someone Else”, în 2016. Albumul, produs de Benny Rietveld, a fost înregistrat alături de Cindy Blackman Santana, Pepe Jimenez, Jeff Cressman și Ronnie Foster.

Manu Koch (n. 1972, Elveția) este un pianist și compozitor elvețian, stabilit la New York în 2000. Pasiunea sa pentru world music i-a adus multe colaborări cu muzicieni brazilieni și africani. După lansarea primului său album, Triple Life, a înființat propriul grup – Filtron M cu care și-a propus să mixeze diversele influențe captate în toate experiențele sale muzicale.

Marcel Moldovan (n. 1985, Arad) este unul dintre cei mai versatili bateriști ai noii generații. În 2010 și 2013, Marcel a efectuat un turneu european de 10 concerte alături de Steve Vai & The Evolution Tempo Orchestra. Din 2015, colaborează cu Arcuș Trio. În 2016, îl găsim concertând alături de Teodora Enache & Benny Rietveld Quintet. Are în derulare proiectul Krisper Jazz Quintet și pregăteşte un album solo cu compoziții proprii.

Benny Rietveld – chitară bas
Alicyn Yaffee – chitară electrică, voce
Manu Koch – keyboards
Marcel Moldovan – baterie