Skip links

Cătălin Milea Group – Jazz on Pink Floyd
(România)

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Cătălin Milea – saxofon
Albert Tajti – pian
Michael Acker – contrabas
Iulian Nicolau – baterie


Deși la începutul anilor ’60 Pink Floyd s-a bucurat de un succes modest, grupul britanic a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai influente din lume, atingând un număr estimat de aproximativ 250 de milioane de albume vândute. Muzica lor inovatoare, spectacolele live uriașe, impresionante, versurile filozofice, experimentele sonore, originalitatea au avut un mare impact în rândul a milioane de fani din toată lumea.

Jazz on Pink Floyd este un proiect pus în scenă de saxofonistul Cătălin Milea. Premiera a avut loc la Jaffa Jazz Festival 2018, într-o formulă cu componență internațională (cu muzicieni din Brazilia, România, Israel). Este conceput ca un concert tribut adus unuia dintre grupurile cele mai iubite.

La Gărâna Jazz Festival 2019, Cătălin Milea va concerta alături de cei mai redutabili muzicieni de jazz din România din noua generație: pianistul Albert Tajti, contrabasistul Michael Acker și bateristul Iulian Nicolau. Sursa lor de inspirație reprezintă piesele reprezentative ale Pink Floyd, precum “Another Brick in the Wall”, “Money”, “Shine on You Crazy Diamond”, “Goodbye Blue Sky”, “The Happiest Days of Our Lives”, explorate și rearanjate într-o manieră jazz.