Skip links

Daniel Herskedal Trio
(Norvegia)

9 IULIE 2023

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Daniel Herskedal – tubă, trompetă bass
Eyolf Dale – pian
Helge Andreas Norbakken – percuție


Daniel Herskedal este un muzician și compozitor cu o abilitate extraordinară, care își împinge limitele instrumentului său cât mai departe. Muzica sa curge cu grație și echilibru absolut, îmbinând perfect spiritul jazzului cu meșteșugul compozițional al muzicii clasice. Rareori auzi un muzician cu atâta profunzime, intensitate emoțională și virtuozitate.

În urma câștigării unui premiu Spellemann (Grammy norvegian) pentru albumul său solo din 2020 „Call for Winter”, noul album al lui Daniel Herskedal “Harbour” (Edition Records) îi consolidează poziția ca unul dintre cei mai interesanți, prolifici și inspirați muzicieni ai generației sale din Europa , prin nominalizarea recentă la același premiu.

“Harbour” este al șaselea album al său pentru Edition Records și reunește colaboratori de lungă durată: pe pianistul Eyolf Dale și percuționistul Andreas Helge Norbakken. Daniel Herskedal Trio devine o trupă din ce în ce mai puternică cu fiecare lansare. Sonoritatea lor comună și profunzimea muzicală sunt copleșitoare, pline de acorduri uimitoare.