Skip links

Per Mathisen & Jan Gunnar Hoff feat Nguyên Lê & Gary Husband
(Norvegia, Franța, U.K.)

7 IULIE 2023

Main Stage, Poiana Lupului, Gărâna

Per Mathisen – contrabas, chitară bas
Jan Gunnar Hoff – pian, sintetizator
Nguyên Lê – chitară electrică
Gary Husband – baterie


Patru super-staruri europene în Poiana Lupului la Ediția a XXVII-a!

Per „Bass Viking” Mathisen a creat acest quartet puternic, împreună cu colaboratorul său muzical de lungă durată, pianistul Jan Gunnar Hoff, cu extraordinarul chitarist francez Nguyên Lê și cu legendarul Gary Husband la tobe.

Cele patru super-staruri europene vor crea pe scena de la Gărâna Jazz Festival 2023 peisaje acustice lirice și jazz rock de înaltă tensiune. Toți cei patru muzicieni sunt virtuozi individuali, cu abilități extreme la instrumentele lor, iar interacțiunea lor este răvășitoare și explozivă.

Per „Bass Viking” Mathisen s-a născut în cea mai solicitată familie muzicală din Norvegia, fiind deseori numit răspunsul Norvegiei la contrabasistul Niels Henning Ørsted Pedersen și la basistul electric Jaco Pastorius. A cântat în 45 de țări din întreaga lume și a lansat până la 17 albume sub propriul său nume, ca lider, compozitor și producător. A cântat cu artiști recunoscuți internațional precum: Alex Acuna, Mike Stern, Gary Husband, Jerry Donohue, Hiram Bullock, Terje Rypdal, Terri Lyne Carrington, Bill Bruford, Bill Evans, Geri Allen, Adam Nussbaum, Keith Carlock, Maria Schneider, pentru a numi câțiva .

Jan Gunnar Hoff a lansat 10 albume sub nume propriu, a cântat cu toți muzicienii norvegieni de top și a colaborat cu vedete mondiale precum Mike Stern, Maria Joao, Kenwood Dennard, Pat Metheny, Jon Surman, Lars Danielsson. Un adevărat muzician versatil și virtuoz, care trece de la sintetizatoarele electrice la pianul acustic în cel mai simplu mod.

Nguyên Lê este unul dintre cei mai versatili și independenți chitariști din lume, depășind cu mult granițele muzicii jazz. Deschis la variate influențe, precum muzica asiatică, jazzul modern, fusion sau rockul clasic, a lansat 16 albume în nume propriu și a cântat cu vedete precum: Herbie Hancock, John Scofield, Maria Schneider, Matt Garrison, Peter Erskine. A primit o mulțime de premii prestigioase pentru opera sa muzicală.

Gary Husband, compozitor și multi-instrumentist din Marea Britanie, este celebru în întreaga lume ca baterist și claviaturist, deopotrivă. Niciun alt muzician de pe planetă n-a mai avut o carieră atât de lungă la ambele instrumente. A lansat multe albume în nume propriu și a făcut turnee în lume de nenumărate ori cu: John McLaughlin, Allan Holdsworth, Jack Bruce, Billy Cobham.