Skip links

Cum te pregătești de Gărâna Jazz Festival

Joi începe a 20-a ediție Gărâna Jazz Festival. Facem tranziția de la căldura aglomerărilor urbane la răcoarea din Munții Semenic, dar și la plăcerea descoperirii unui line-up aniversar cu 23 de concerte sub cerul liber, fiecare cu un univers distinct și provocator.

Pregătiți-vă de 5 zile de muzică, libertate și relaxare. Pe scurt, o stare de spirit specială la care contribuie, deopotrivă, jazzul, natura, gastronomia și farmecul satului bănățean ce găzduiește festivalul de 2 decenii.

Program

Programul complet al concertelor în funcție de scene și ore de începere este disponibil aici. Poiana Lupului, scena principală a festivalului va găzdui majoritatea reprezentațiilor artiștilor internaționali, iar la Hanul La Răscruce și Biserica Catolică Văliug veți descoperi concertele artiștilor români.

DeJohnette

Bilete

Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival online, prin biletmaster sau bilete.ro, ele vor fi disponibile spre vânzare la punctul de acces în Poiana Lupului, joi începând de la ora 15.00, în trei variante:  bilet de 1 zi, la prețul de 90 de lei,  festival pass pentru 4 zile, la prețul de 320 de lei sau festival pass pentru 5 zile, la prețul de 400 de lei.

Kit de festival

Serile la Gărâna sunt, pe cât de frumoase, pe atât de friguroase. Pe timp de seară temperatura nu trece de 9 grade, iar pe timp de zi vor fi 19-20 de grade. Vă sfătuim să puneți în bagaje haine călduroase, hanorace și jachete potrivite pentru o vacanță la peste 1000 de m altitudine. Prognoza pentru următoarele zile se anunță prietenoasă, totuși, aveți în vedere și accesorii impermeabile. Mai multe despre ce să puneți în bagaje.

gfp (1)

Dacă n-ați apucat încă să vă rezervați cazare, vă recomandăm opțiunea campării, pentru care trebuie să fiți bine echipați. Detalii despre campare.

Drum

Cele mai ușoare rute cu mașina, tren sau avion aici. Pentru opțiuni de carpooling găsiți detalii aici. Nu ezitați să postați anunțul vostru, cu siguranță se pot naște conexiuni utile.

Ce se întâmplă la Gărâna pe lângă concerte

În pauzele dintre concerte, Hanul La Răscruce va găzdui o serie de evenimente-satelit menite să includă literatura și teatrul pe meniul pasionaților de jazz.

Sâmbătă, pe 9 iulie, trupa de teatru AUĂLEU, cunoscută pentru reprezentațiile ”mobile” din sate, orașe și chiar de peste ocean, va aduce la Gărâna spectacolul CIRCUS MUNDI, o istorie a lumii de azi, cu bune și rele, care va stârni zâmbete și hohote de râs.

Duminică, 10 iulie, jurnalista Adriana Cârcu își va lansa volumul Jazz Stories, ce reunește zeci de interviuri al artiștilor care au bătătorit potecile Gărânei în ultimii 20 de ani, o lansare care-l va avea ca invitat special pe Nils Petter Molvaer. Mai multe despre evenimentele-satelit din cadrul festivalului.

Împrejurimi – stare de vacanță

Peisajul Gărâna e la fel de sălbatic ca muzica pe care o vei asculta la festival. Dacă ajungi pentru prima data la festival, ia-ți timp să explorezi împrejurimile pe timp de zi. Descoperă Parcul Național Semenic, înființat în 1982, un areal protejat ce cuprinde 36.124 hectare de păduri, dealuri, lacuri și răuri. Dacă ești pasionat de mountain-biking ia-ți și bicileta și vei avea 1000 de km de trasee de străbătut și tât atâtea priveliști de admirat.

3 ape fain 4

De pus pe itineraiul de plimbări în zonă: 3 lacuri vestite pentru farmecul locului: 3 ape, Văliug (ambele potrivite pentru scăldat) și Breazova. Mai multe aici.