Skip links

Proiecția specială ”Bacalaureat”, sâmbătă, în Poiana Lupului

Joi începe a 20-a ediție Gărâna Jazz Festival. Facem tranziția de la căldura aglomerărilor urbane la răcoarea din Munții Semenic, dar și la plăcerea descoperirii unui line-up aniversar cu 23 de concerte sub cerul liber, fiecare cu un univers distinct și provocator.

În programul festivalului de anul acesta și-au făcut loc o serie de evenimente-satelit menite să pună literatura, teatrul și filmul pe meniul iubitorilor de jazz. Sâmbătă seara, pe 9 iulie, Gărâna are plăcerea să găzduiască proiecția specială a filmului ”Bacalaureat”, realizat de Cristian Mungiu și distins cu premiul pentru cea mai bună regie la Cannes 2016. După concertele lui Louis Scavis Trio, Food și Kurt Rosenwinkel, Poiana Lupului devine cinema în aer liber, cu proiecția unei povești puternice și empatice despre familie și încercări. Un doctor dintr-un mic oraș de provincie trebuie să decidă care e cea mai bună cale de urmat pentru copilul lui în contextul societății românești de astăzi. Totul poate fi rezolvat însă nu urmând drumul pe care, ca părinte, a încercat să i-l arate fiicei lui ca fiind singurul de urmat în viață.

Mai multe despre Bacalaureat. Mai multe despre programul complet Garana Jazz Festival.

 index

Proiecția filmului ”Bacalaureat” din cadrul Gărâna Jazz Festival e organizată de Europarlamentarul Monica Macovei, cu sprijinul European Conservatives and Reformists Group.

Tot sâmbătă, de la ora 14.00,  iubitorii de jazz vor putea participa la simpozionul ”Jazz Cultura în Europa”, cu tema ”Diversitatea Culturală Europeană”, ce va avea loc la pensiunea Gasthof Tirol din stațiunea Crivaia. Acesta îi va avea ca paticipanți pe Florian Lungu, Mircea Tiberian, Brândușa Armanca, Marcel Tolcea, Daniel Vighi și Marius Giura. Masa rotundă este organizată  de  Europarlamentarul Monica Macovei, cu sprijinul European Conservatives and Reformists Group. 

masa rotnda2