Skip links

Caius Giura: Se poate să fie bine

Trăim niște zile superbe aici în vârf de munte.

Trăim o viață incredibil mai bună, împlinită, ușoară și liberă în comparație cu oricare altă generație din trecut. Nu este perfect, dar o ducem bine.

Trăim niște zile pline de muzică, izolați, înconjurați de munți, protejați de realitatea de zi cu zi care, deși mult mai ușor de îndurat decât în trecut, ne agasează zilnic.

Trăim într-o lume unde terorismul aruncă în aer vieți, unde Uniunea Europeană nu știe în ce direcție va merge, unde Coreea este jumătate acaparată de comunism, unde America este condusă prin twitter, unde rasismul este în floare, unde India se confruntă cu violuri, România cu corupție și unde, sincer, totul pare rău și fără sfârșit.

În aceste câteva zile, însă, demonstrăm că se poate altfel. Că rezistăm tuturor măgăriilor de pe această planetă la care suntem sau nu făptași. În acest loc, pe aceste scene și, mai ales, în această muzică, vedem bine, gândim corect, ne simțim bine alături de toți.

Este incredibil ceea ce se întâmplă de fapt. Da, sunt formații din multe țări. Era de așteptat, este un festival internațional. Dar este totuși incredibil. În fiecare formație, în fiecare proiect, în fiecare melodie asistăm la toleranță, comunicare, înțelegere și, incredibil, la o apreciere și cooperare onestă și din suflet – între oameni obișnuiți din orașe, țări, continente, culturi, religii și etnii diferite. Este exact ceea ce generația noastră a visat și și-a dorit de la viitor, de la libertate și globalizare.

Ne place sau nu melodia, formația, genul – fiecare are propriile gusturi. Dar în cei 22 de ani ai acestui festival nu a existat decât accept pentru fiecare artist, pentru harul muzical și darul pe care ni-l oferă.

De aceea voi, publicul, sunteți incredibilii, dar adevărații eroi ai zilelor pe care le trăim.

Respectele mele!

Caius Giura

 

Biletele şi abonamentele pentru Gărâna Jazz Festival pot fi cumpărate on-line de pe www.garana-jazz.ro/bilete/, www.bilete.ro, www.eventbook.ro sau www.eventim.ro, precum și de la casa de bilete  a festivalului, înainte de concerte.