POIANA LUPULUI, 19:00
MIRCEA TIBERIAN: La Classe operaia va in Paradiso (România, Elveția, Germania, S.U.A.)
“Proiectul La Classe Operaia va in Paradiso (Clasa muncitoare merge în paradis) împrumută titlul de la o celebră peliculă din vremurile de aur ale neo-realismului italian. Muzica programului creionează satirico-melancolic drumul către eșec al utopiei comuniste văzut din perspectiva propriilor mele experienţe în aşa-numitul Ostblock, totodată modul idealist în care Occidentul se raporta la aceleaşi realităţi. Piese originale cum ar fi „E iarăşi 1 Mai” (Here’s the Labour Day again), „Looking forward for the past (Înainte, că înainte era mai bine!)”, „Classa operaia va in Paradiso” sau “Ornettology” se vor îmbina cu momente de improvizaţie liberă, de instant composing sau cu unele citate muzicale evocatoare.
Cred în actualitatea acestui proiect, mai ales acum când tot mai mulţi tineri care nu au traversat experienţa anilor totalitarismului intră sub influența unei modalități distorsionate de prezentare a trecutului şi ca urmare proiectează iluzorii traiecte de viitor” (Mircea Tiberian)
Mircea Tiberian – pian
Claudio Puntin – clarinet
Daniel Erdmann – saxofon
Chris Dahlgren – contrabas
Tilo Weber – baterie
YOUN SUN NAH & ULF WAKENIUS (Coreea/Suedia)
Youn Sun Nah – voce
Ulf Wakenius – chitară
SEBASTIAN STUDNITZKY QUARTET (Germania)
Multiplu premiat al ECHO Jazz, trompetistul și pianistul german Sebastian Studnitzky va prezenta publicului din Poiana Lupului proiectul său KY-organic, rezultatul căutărilor lui artistice din ultimii ani și titlul ultimului său album, lansat în 2017. Sub titulatura KY muzicianul a dezvoltat de-a lungul a 6 ani un proiect valoros ce conține straturi și sonorități diverse, precum și experimentări melodice. Studnitzky combină virtuozitatea la pian cu sunetul aparte al trompetei, iar compozițiile sale au o claritate și o tonalitate învăluitoare, fiind, în același timp, sofisticate. Improvizații inspirate, armonii indie pop, ritm și romantism, toate definesc un stil distinct cu priză la publicul avizat de jazz.
Sebastian Studnitzky – trompetă/pian
Laurenz Karsten – chitară
Paul Kleber – bas
Tim Sarhan – tobe
Wanja Hüffel – sunet
Pink Freud (Polonia)
Trupa are în spate 20 de ani de activitate, fiind considerată una dintre cele mai originale voci în jazzul contemporan. Muzica lor, caracterizată în principal de fuziunea dintre jazz, punk și rock, a cucerit mai ales publicul tânăr către jazz. Liderul formației, Wojtek Mazolewski, binecunoscut publicului gărânez după show-ul susținut cu propriul quartet în 2016, a contribuit la schimbarea unei generații în țara natală, readucând jazzul în atenția publicului polonez. Pink Freud continuă să schimbe gusturi și să atragă public nou, prin modernitatea compozițiilor și un stil energizant, mereu proaspăt și conectat la audiență.
Wojtek Mazolewski – chitară bas
Adam Milwiw-Baron – trompetă, electronics
Rafal Klimczuk – baterie
Karol Gola – saxofon bariton
Bilete
Dacă nu ați apucat încă să achiziționați bilete la festival, acestea vor fi disponibile și la fața locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de joi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la prețul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la prețul de 240 lei și abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la prețul de 300 de lei.